ثبت شرکت دانش بنیان
شرکت دانش بنیان:
شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان، شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود.
شرکت دانش بنیان شرکتی است که در زمینه تولید کالا و انجام یک یا چند اختراع متمرکز است.
یکی از مهمترین موارد در ثبت شرکت دانش بنیان داشتن نوآوری و اختراع است.
ثبت شرکت دانش بنیان به مانند دیگر شرکت های خصوصی در اداره ثبت انجام گردیده و پس از اخذ شناسنامه، نسبت به ثبت نام شرکت در سامانه شرکت دانش بنیان اقدام نمایند، تا بر مبنای آیین نامه مورد ارزیابی قرار گیرد، تا برای مدت محدود از تسهیلات و مزایای قانونی استفاده کنند.
در ثبت شرکت های دانش بنیان شرکت های دولتی- موسسات و نهادهای عمومی و غیردولتی و نیز شرکت ها و موسساتی که بیش از ۵۰ % مالکیت آنها برای بخش دولتی می باشد نمی توانند در شرکت های دانش بنیان قرارداد و از مزایا و حمایت های قانون دانش بنیان استفاده کنند.
برای ثبت شرکت دانش بنیان باید کلیه اطلاعات مربوط به سهامداران و اعضای هیئت مدیره و رزومه شرکت و اطلاعات افراد درون سازمان مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود که آیا شامل شرکت دانش بنیان می شوند یا خیر.
هیئت مدیره باید عضو هیئت علمی باشند.
شرکت هایی که در پارک علم و فن آوری مستقر می باشند باز هم باید در مراحل ارزیابی قرارگیرند. حضور اعضای هیات علمی در شرکت ها می تواند کمک شایانی برای ارزیابی شرکت دانش بنیان نماید.
برای تمدید زمان استفاده از تسهیلات و مزایا باید دوباره مورد ارزیابی قرار گیرد.
سرمایه گذاری در شرکت دانش بنیان:
شرکت دانش بنیان از لحاظ درصد سهام باید 1 تا 100% سهام متعلق به دانشگاه یا واحد پژوهشی، یا 51% تا 100% سهام متعلق به اعضای هیأت علمی واحدهای پژوهشی یا دانشگاه ها باشد. اگر از 100% سهم بیش از 50% متعلق به دانشگاه یا واحد پژوهشی باشد، دانش بنیان دولتی و اگر کمتر از 50% باشد شرکت دانش بنیان خصوصی است.
انواع شرکت های دانش بنیان:
- شرکت های تولید کننده کالا و خدمات
- شرکت های نو پا
- شرکت های صنعتی
شرکت های نو پا شرکت هایی هستند که بیش از ۳ سال از تاسیس آنها نگذشته باشد. برای اینکه این شرکت ها تحت حمایت قانون قرار بگیرند:
- باید کالا را در حد نمونه آزمایشگاهی با هدف تولید و فروش ساخته و ارائه نمایند.
- حداقل دو نفر کارمند پاره وقت داشته باشد که یک نفر آنها متخصص در حوزه کالا و خدمات دانش بنیان باشد.
شرکت های دانش بنیان تولیدی و صنعتی در قالب شرکت ها و صنایع بزرگ به صورت شرکت فنی به فعالیت می پردازند که باید یکی از شرایط زیر را داشته باشند:
- کل در آمد شرکت در یک سال مالی گذشته (به شرط درج در اظهارنامه مالیاتی) ناشی از فروش کالا و خدمات دانش بنیان حداقل ۳ میلیون ریال بوده یا همزمان بیش از ۱۰% درآمد سال مالی گذشته شرکت باشد. به همراه سابقه بیمه پرداختی برای حداقل ۳ نفر از کارکنان تمام وقت شرکت در ۶ ماه اخیر.
- ساخت تجهیزات یا فرآیند سازی دانش بنیان که شرکت قصد دارد با استفاده از آن به تولید کالا و خدمات بپردازد همزمان حداقل ۵۰% از درآمد مالی سال گذشته باشد که در اظهارنامه مالیاتی شرکت ذکر شده است.
- ساخت تجهیزات یا فرآیندسازی دانش بنیان حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی که شرکت قصد دارد با استفاده از آن به تولید کالا و خدمات بپردازد همزمان حداکثر سن شرکت ۳ سال باشد و دارای حداقل ۲ نیروی انسانی پاره وقت باشد.